1+
3+
4
2+
ROCKSHOP RENDER1
ROCKSHOP RENDER2
sank
hodnik
+ROCK SHOP

Projekt Hard Rock Caffea je vođen idejom spajanja prepoznatljivosti tog branda sa zagrebačkom kulturom i tradicijom. Zgrada je smještena u Donjem gradu, samom centru Zagreba u Bogovićevoj ulici. Taj dio Zagreba je uglavnom građen u periodu art nuveaua, arhitekti su tada edukaciju uglavnom stjecali u Beču i osjetan je utjecaj arhitekta Otte Wagnera (kuća Majolika). U predmetnoj zgradi su ostali elementi tog stila što vidimo po keramičkim pločicama, zidnim ornamentima, kasetiranim stropovima i ulaznim vratima. Pokušali smo zadržati tu tradiciju stavljajući uzorak starih keramičkih pločica na perforirani metal koji je pozadinski osvjetljen da se još više istakne. Boje u prostoru su dijelom boje Hard Rock Caffea, a dijelom su inspirirane Zagrebom. Detalji interijera su presvučeni bakrom koji je bio karakterističan za Zagreb. Gotovo da nema važnije povijesne zgrade bez bakrenog krova. Ulazni prostor je zamišljen kao zona crvenog tepiha sa bljeskanjem svjetla koje imitira foto aparate. Strop unutar prostora je prekriven elementima oblika gitare koji su ujedno i rasvjetna tijela. Pod je od epoksida sa metalnim žicama u obliku gitara u centralnom dijelu gdje na stropu nema gitara. U Rock shopu je pod crno bijeli što je referenca na pjesmu Crno bijeli svijet. Konačno, otvorenim prostorom restorana i pozornice dominira veliki luster koji evocira lustere starih plesnih dvorana, formiran od tamnih žica sa žaruljama na krajevima tako da daje efekt luksuza ali je ujedno i transparentan i lagan u prostoru.