top of page

Projekt za hostel u Makarskoj obuhvaća rekonstrukciju postojeće zgrade u koju smo smjestili zajedničke prostorije hostela, odnosno ulazni prostorom s recepcijom i wine barom te rekonstrukciju postojećih i dotrajalih apartmana u sobe, kao i izgradnju nove zgrade na susjednoj parceli u svrhu povećanja smještajnog kapaciteta. Prostor između postojeće i nove zgrade, terasa, postaje sadržajni spoj novog i starog i zajednički prostor hostela na otvorenom, koji se zbog karakteristika podneblja može koristiti veći dio godine.

Hostel se nalazi u gusto izgrađenom tkivu centra grada, gdje je većina zgrada nastala kao rezultat bespravne gradnje. Zbog toga je forma nove zgrade čista i jednostavna. U takvoj strukturi ona se ističe svojom jednostavnošću, a dinamika u oblikovanju se postiže jednostavnim detaljima, kao što su raznobojni okviri prozora i raznobojno opločenje balkona i terasa.

Budući da se vlasnik prvenstveno bavi vinima, boje u interijeru, kao i odabir materijala odražavaju tu temu, kao i činjenicu da su članovi obitelji „stari Makarani“ pa se u interijeru nastojao iskoristiti namještaj koji je generacijama u obitelji. Nove generacije sada preuzimaju obiteljsko nasljedstvo i posao pa je tema ispreplitanja novog i starog bila nit vodilja ovog projekta.

NAMJENA: turizam

LOKACIJA: Makarska

GODINA: 2016./2017.

STATUS: izvedeno

bottom of page