Kapacitet Swanky Mint hostela proširen je s pet novih soba u susjednoj dvorišnoj zgradi sklopa Ilice 50. Projekt se nastavlja na priču osnovne zgrade u smislu oživljavanja duha starog Zagreba, no kod ovih soba oživljava duh starih iličkih obrta –tako je osmišljen koncept u kojem je svaka soba postala je stari zagrebački obrt dok hodnik simbolizira Ilicu početkom 20.st. s prepoznatljivim lokalima.

Minimalistički interijer hodnika nasuprot koloristički bogatom interijeru soba je referenca na hladne boje pročelja i živopisnu unutrašnjost Swanky Mint Hostela.

Naslikani izlozi na zidovima hodnika lišeni su boje i suvišnih detalja, ilustracije su pročišćene kako ne bi prigušile prostor. Iznad svakih vrata nalazi se svjetleća reklama s nazivom obrta/sobe, a „proizvodi“ u izlozima sugeriraju (i strancima) što pojedini obrt/soba predstavlja.

Svaka soba/obrt sukladno svom nazivu sadrži tematske detalje, ilustracije, tapetu apliciranu na kupaonski blok.

Atmosfera zagrebačke prošlosti se u sobama postiže bojama, odnosno prigušenim tonovima, odabirom završnih obrada podova i zidova, dimenzijama pločica, kao i odabirom lampi i gotovog namještaja i dizajnom rađenog namještaja, koji evocira prošla vremena, a prilagođava ih funkciji i sadašnjosti. Multifunkcionalni element u industrijskog stila kao najveći komad namještaja dominira sobom i objedinjuje funkciju garderobnog ormara, niše za prtljagu, police, radnog stola i postolja TV-a.

NAMJENA: turizam, interieur

LOKACIJA: Hrvatska

GODINA: 2017.

STATUS: realizacija